Het door Marnemoende ontwikkelde Dobberhuisje is in gebruik genomen

 

Eindelijk was het zover. Na anderhalf jaar was het door ons ontwikkelde "Dobberhuisje"gereed en kon worden gebruikt.

Dit ronde drijvende gebouwtje van ongeveer 38 vierkante meter, heeft 4 vertrekken, 2 slaapkamers, keuken/woonkamer en een douche met toilet. De slaapkamers hebben ieder een twee persoonsbed, zodoende kunnen 4 personen bivakeren.

Het Dobberhuisje is onderdeel van het project meerdaagsvaren "www.meerdaagsvaren.nl" waarbij 7 watersport ondernemers samenwerken om open bootjes/sloepen, waar niet op geslapen kan worden. Wanneer in het Hollandse Plassen gebied meerdere Dobberhuisjes liggen, in combinatie met hotels en B&B aan het water is het mogelijk om meerdere dagen te gaan varen, en dan te overnachten. Mensen met zo', boot/sloep kunnen dan uit hun traditionele vaargebied komen en een groter gebied verkennen, Een weekje, weekend, midweek, of zo maar een paar dagen varen met je open bootje/sloep gaan varen is dan mogelijk. 

Het Dobberhuisje is ontwikkeld om solitair te worden afgemeerd, middels zonnepanelen, zonneboiler, en verwerkings eenheid voor het zwarte water van de WC is het mogelijk om zonder aansluiting op de nutsvoorzieningen te kunnen overnachten. Deze duurzame manier van "vakantie"houden in eigen land, in je directe woonomgeving, past in de hedendaagse wens van velen.

Het Dobberhuisje is rond, en heeft in de gehele wand een panoramisch raam. De toch al unieke omgeving van riet, water en boten geeft een heel specifiek effect.

Afbeelding