Ligplaatsen

Wij bieden een grote diversiteit aan maten van ligplaatsen voor boten van 1,50 meter breedte tot 5,50 meter breedte. Dit betekent dat wij passende tarieven kunnen berekenen voor de maat boot van onze ligplaatshouders. Op aanvraag is beschikbaarheid en zijn onze tarieven te verkrijgen. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze jachthaven.

Alle plaatsen (op de kleinste ligplaatsen na), hebben een zijsteiger, ook wel vingerpier genoemd. Deze zijn verbonden met 2,10 meter brede steigers. Er zijn 170 elektrapunten aanwezig. Per vier ligplaatsen is een zwemtrap gemonteerd, per pier is er een brandblusser met reddingslijn. Een watertappunt (met muntinworp) met 50 meter slang is voor iedereen binnen bereik.

De toegang tot de steigers is geregeld met een toegangshek. welke geopend kan worden met transponders (voor onze vaste liggers) of met een code (voor passanten). Bij het toegangshek is ook het Blauwe Vlag informatiepaneel geplaatst, met allerlei informatie belangrijk voor het verblijf aan de steigers.

 

Passanten

Regelmatig krijgt Marnemoende vaartochten van verenigingen op bezoek. Door de ruime opzet van de jachthaven, en gelegen aan de recreatieve rivier De Hollandse IJssel, is Marnemoende aantrekkelijk voor deze groepen. Maar ook vele andere (individuele) passanten vinden hun weg (water) naar Marnemoende.

Het restaurant (Rivers Marnemoende) en het terras van Marnemoende geven de mogelijkheid om een vaartocht aan te vullen. Zie voorzieninge (lijst)

Basis tarief voor passanten is 13 euro voor een bootlengte tot 8 meter. Indien langer 1 euro per meter extra. Elektra kost 2 euro per etmaal.

 

Voorzieningen

Marnemoende is een complete jachthaven met veel voorzieningen. In de voorzieningen lijst een uitgebreide opsomming. 

Een korte opsomming van onze voorzieningen: Uitgebreid sanitair, wasserette, goede WiFi faciliteiten, Beschikbaarheid van elektriciteit, water en inname vuil en bildgewater, Chemisch toilet uitstort. Aanwezigheid van een restaurant met terras, een watersport winkel, een hellingbaan en bedrijven die onderhoud kunnen verrichten. Motorboot, kano en sloepverhuur. Mogelijkheid tot SUP (Stand Up Paddling), gebruiken van leenfietsen, en het bestellen van vers gebakken broodjes en coisanten.

Op de foto de hellingbaan, en het hijsen en schoonspuiten van een boot.

 

Blauwe Vlag en Groene Wimpel

Blauwe Vlag: Is een wereld wijde certificering voor stranden en jachthavens. Het betreft verantwoorde omgang met het milieu, veiligheidsvoorzieningen, educatie over omgeving en natuur en een hoog voorzieningen niveau. Op onze voorzieningen lijst staat een overzicht hiervan.

Vanaf de start in 2006 heeft Marnemoende zich ingezet om Blauwe Vlag Jachthaven te worden. In 2007 zijn wij hiervoor de eerste keer erkend. In mei 2017 hebben wij voor de tiende keer de Blauwe Vlag gekregen.

Booteigenaren kunnen ook het Blauwe Vlag principe ondersteunen door de principes daarvan middels een overeenkomst te accepteren. Zij krijgen dan een Blauw Vaantje (wordt door jachthaven Marnemoende uitgereikt)

Groene Wimpel: In 2013 hebben 10 Blauwe Vlag jachthavens het initiatief genomen om meer duurzaam en MVO georienteerd te gaan ondernemen. Hiervoor is de certificering Groene Wimpel gekomen. Marnemoende is een van de 10 initiatiefnemers en mag de Groene Wimpel Bij de Blauwe Vlag hangen.

Duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere, het beperken van water gebruik, stroom gebruik en aardgas gebruik. Ook in de afval scheiding gaat Marnemoende verder dan andere jachthavens. We hebben twee oplaadpunten voor auto's, oplaadpunten voor fietsen, we verhuren elektrische boten en we spuiten de boten schoon met regenwater, Bij de gebouwen zijn veel natuurlijke en duurzame materialen gebruikt, oa sloopmaterialen die een tweede leven ingaan.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, betekent voor Marnemoende dat wij proberen zaken te doen met bedrijven die duurzaamheid ook belangrijk vinden. Daarnaast ondersteunen wij diverse organisatie in IJsselstein (vaak sport georienteerd) in IJsseltein. Marnemoende geeft ruimte voor dagbesteding van een groep mensen met verstandelijke beperking, De Weiderij, van stichting Reinaerde.

 

Bootstalling, Helling en Onderhoud

Bootstalling, Helling en Onderhoud

In de geïsoleerde bootloodsen bieden wij stallingsfaciliteiten in zomer en winter. Zelf onderhoud plegen aan uw boot kan bij ons in de "Klusloods". Er zijn ook bedrijven die onderhoud voor u kunnen uitvoeren. Watersportwinkel BOOTENZO voor onderdelen

Meer
Samenwerking

Samenwerking

Door samenwerking met een aantal partners is er een breed aanbod van activiteiten bij Marnemoende. Het bezoek aan, of het verblijf bij Marnemoende wordt daardoor nog aangenamer. Wij zijn er trots op met de navolgende partners te mogen samenwerken

Meer
Er op Uit

Er op Uit

Toerischtisch Overstappunt Marnemoende is bij uitstek geschikt om vanuit te gaan wandelen, fietsen en varen. Aan de rand van het Groene Hart genieten van de weidse rust, en aan de rand van het stedelijk gebied Utrecht genieten van cultuur en historie.

Meer