Ligplaatsen

Wij bieden een grote diversiteit aan maten van ligplaatsen voor boten van 1,50 meter breedte tot 5,50 meter breedte. Dit betekent dat wij passende tarieven kunnen berekenen voor de maat boot van de ligplaatshouders. Op aanvraag is beschikbaarheid en de tarieven te verkrijgen. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze jachthaven.

Alle plaatsen (op de kleinste ligplaatsen na) hebben een zijsteiger, ook wel vingerpier genoemd. Deze zijn verbonden met 2,10 meter brede steigers. Er zijn 170 elektrapunten aanwezig. Per vier ligplaatsen is een zwemtrap gemonteerd, per pier is een brandblusser met reddingslijn aanwezig. Een watertappunt (tegen betaling) voorzien van 50 meter slang, is vanaf elke ligplaats bereikbaar.

Met een transponder heb je toegang tot de steigers. Voor passanten is een code beschikbaar. Bij het toegangshek is ook het Blauwe Vlag informatiepaneel geplaatst, met allerlei informatie belangrijk voor het verblijf aan de steigers.

 

Passanten

Regelmatig krijgt Marnemoende vaartochten van verenigingen op bezoek. Door de ruime opzet van de jachthaven, en gelegen aan de recreatieve rivier De Hollandse IJssel, is Marnemoende aantrekkelijk voor deze groepen. Maar ook vele andere (individuele) passanten vinden hun weg (water) naar Marnemoende.

Het restaurant (Rivers Marnemoende) en het terras van het restaurant geven de mogelijkheid om een vaartocht aan te vullen. Zie voorzieningen (lijst). In het vaarsteizoen, is bij de hellingbaan, onze Beachbar Marnemoende, met zandstrand, geopend

Basis tarief voor passanten is 13 euro voor een bootlengte tot 8 meter. Indien langer €1,50 per meter extra. 

Toeslagen: €2,- p.p. per etmaal , elektra €2.50 per etmaal en voor pasanten met een elektraboot €5,- per etmaal. 

 

Voorzieningen

Marnemoende is een complete jachthaven met veel voorzieningen. Zie de voorzieningenlijst voor een uitgebreide opsomming. 

Een korte opsomming van onze voorzieningen: Uitgebreid sanitair, wasserette, goede WiFi faciliteiten, beschikbaarheid van elektriciteit, water en inname  van vuil- en bildgewater, chemisch toilet uitstort. Aanwezigheid van een restaurant met terras, een Beachbar met zandstrand, een watersportwinkel, een hellingbaan en bedrijven die onderhoud kunnen verrichten. Motorboot, kano en sloepverhuur. Mogelijkheid tot SUP (Stand Up Paddling). 

Op de foto ziet u het hijsen uit de hellingbaan en schoonspuiten van een boot.

 

Blauwe Vlag en Groene Wimpel

De blauwe Vlag: Is een wereld wijde certificering voor stranden en jachthavens. Het betreft verantwoorde omgang met het milieu, veiligheidsvoorzieningen, educatie over omgeving en natuur en een hoog voorzieningenniveau. Zie onze voorzieningenlijst.

Vanaf de start in 2006 heeft Marnemoende zich ingezet om een Blauwe Vlag Jachthaven te worden. In 2007 hebben wij de eerste  Blauwe Vlag ontvangen. In mei 2017 hebben wij voor de tiende keer de Blauwe Vlag gekregen.

Booteigenaren kunnen ook het Blauwe Vlag principe ondersteunen door een aantal afspraken te maken. Middels een overeenkomst wordt dit bekrachtigd. Zij krijgen dan een Blauw Vaantje (wordt door jachthaven Marnemoende uitgereikt)

Groene Wimpel: In 2013 hebben 10 Blauwe Vlag jachthavens het initiatief genomen om meer duurzaam en MVO georiënteerd te gaan ondernemen. Hiervoor is de certificering Groene Wimpel gekomen. Marnemoende is één van de 10 initiatiefnemers en mag naast de Blauwe vlag ook de Groene Wimpel hijsen.

Duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere, het beperken van watergebruik, stroomgebruik en aardgasgebruik. Ook in de afvalscheiding gaat Marnemoende verder dan andere jachthavens. We hebben vier oplaadpunten voor auto's, oplaadpunten voor fietsen, we verhuren elektrische boten en we spuiten de boten schoon met regenwater, Bij de gebouwen zijn veel natuurlijke en duurzame materialen gebruikt, oa sloopmaterialen die een tweede leven ingaan. Stroom wordt opgewekt door bijna 900 zonnepanelen liggend op onze bootloodsen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent voor Marnemoende dat wij samenwerken met bedrijven die duurzaamheid ook belangrijk vinden. Daarnaast ondersteunen wij diverse organisaties in IJsselstein (vaak sport georiënteerd) in IJsselstein. Marnemoende biedt ruimte voor dagbesteding van een groep mensen met verstandelijke beperking, De Weiderij, van stichting Reinaerde.

 

Bootstalling, Helling en Onderhoud

Bootstalling, Helling en Onderhoud

In de geïsoleerde bootloodsen bieden wij stallingsfaciliteiten in zomer en winter. Zelf onderhoud plegen aan uw boot kan bij ons in de "Klusloods". Er zijn ook bedrijven die onderhoud voor u kunnen uitvoeren. Watersportwinkel BOOTENZO voor onderdelen

Meer
Samenwerking

Samenwerking

Door samenwerking met een aantal partners is er een breed aanbod van activiteiten bij Marnemoende. Het bezoek aan, of het verblijf bij Marnemoende wordt daardoor nog aangenamer. Wij zijn er trots op met de navolgende partners te mogen samenwerken

Meer
Er op Uit

Er op Uit

Toerischtisch Overstappunt Marnemoende is bij uitstek geschikt om vanuit te gaan wandelen, fietsen en varen. Aan de rand van het Groene Hart genieten van de weidse rust, en aan de rand van het stedelijk gebied Utrecht genieten van cultuur en historie.

Meer