Winterstalling

Winterstalling in een goed geisoleerde botenloods is het behoud van uw schip. Het verfsysteem gaat beduidend langer mee. Ook de houten betimmering, teak dek en de tenten hebben een veel langere levensduur en minder onderhoud nodig. Vorst schade aan polyester wordt voorkomen. Marnemoende heeft de beschikking over 4000 m2 botenloods. Met onze flexibele opslag systemen kunnen wij allerlei soorten en maten boten stallen. Kleine boten worden gestapeld gestald

Via de helling baan worden de boten of met de Roodberg botenkar, of met verlengde palletlepes en singels, uit het water gehaald. Daarna wordt op de schoonspuitplaats het onderwaterschip schoongespoten, wordt de romp gewassen en ontkalkt. Vervolgens wordt de boot in de botenloods geplaatst.

Risico's op beschadiging van de boot tijdens het uithalen door ons met de Roodberg botenkar zijn in sommige gevallen voor de booteigenaar zelf. Dit geldt voor houten boten, boten ouder dan 25 jaar, en bij bijzondere handelingen (bijv. een lekkende boot uithalen, extra hoog heffen etc.) 

Bij jachthaven Marnemoende huurt u vierkante meters ruimte waar uw boot wordt neergezet. Iedereen verzekert zijn eigen boot, en spreekt deze verzekering aan bij calamiteiten. Winterstalling is schone stalling, er mag dus geen stof worden gemaakt. Poetsen van de boot kan, het onderwaterschip in het voorjaar een nieuwe laag anti foulding geven kan mits het schuurwerk met stofafzuiging wordt gedaan. Het poets/polijstwerk kunt u eventueel uitbesteden aan ons. Voor het aanbrengen van antifoulding is het mogelijk dit onder te brengen bij Delos Yacht Charter. Motoronderhoud kan gedaan worden door Kikkert Watersport service. (zie  Onderhoud)

Boot op trailer

Gedurende de zomer, uw boot op trailer overdekt stallen in onze bootloods, gebruikmakend van onze hellingbaan, maar ook de mogelijkheid om elders te traileren om vervolgens de boot op trailer bij ons weer te stallen. is mogelijk bij Jachthaven Marnemoende.

U krijgt dan een sleutel (borg verplicht) en kunt dan 24 uur per dag met de auto bij de boot op trailer, om deze mee te nemen of terug te brengen.

Ook is het mogelijk om het vaarseizoen in de bootloods te verlengen door ook de winterperiode uw boot op trailer bij Marnemoende te stallen. Echter in de winterperiode is het niet mogelijk de boot op trailer met de auto mee te nemen. Deze wordt opgeborgen tussen de ander boten in de winterstalling.

 

Hellingbaan

De 8 meter brede hellingbaan heeft een 25 meter lange betonnen helling. Met een Roodberg botenkar kunnen wij schepen tot 23 ton uit het water halen. Bij de hellingbaan ligt een vloeistofdichte schoonspuitplaat. Met een hogedrukreiniger (wij gebruiken opgevangen regenwater) spuiten wij het onderwater schip schoon. Kleinere boten (sloepen) worden met hijsbanden aan verlengde palletlepels uit het wate gehesen. Wij kunnen boten met pech (bijv.plastic in de schroef) uit het water halen om dit te verwijderen en de boot weer terug zetten in het water. 

De Hellingbaan is uitstekend te gebruiken als trailerhelling baan, voor boten op trailer met auto. Dagkaarten voor het gebruik van de trailerhelling met parkeren auto + trailer zijn bij het havenkantoor te verkrijgen voor 15 euro. Parkeren van auto met trailer kan op het naastgelegen grasveld.

Onderhoud

Van 15 april tot 1 oktober wordt een van de loodsen Klus Loods. Daar kunt u zelf of een door u ingehuurd bedrijf onderhoud aan de boot verrichten. Marnemoende haalt de boot uit het water, spuit het onderwaterschip schoon en zet deze in de klusloods. Wanneer u klaar bent met het onderhoud zetten wij de boot weer terug in het water.

Marnemoende werkt samen met Kikkert Watersport. Dit bedrijf (dhr. Henry Kikkert)  kan motor onderhoud  en andere boot reparaties verrichten. 

Voor het aanbrengen van antifoulding en verfwerk kunt u terecht bij het op ons terrein gevestigde bedrijf Delos Yachtcharter (dhr. Peter Nijhuis)

Naast de Hellingbaan is een watersport winkel "BootenZo" die allerlei onderdelen en onderhoudsproducten voor uw boot heeft.

Poets en Polijstwerk wordt door het bedrijf Koetswatersport uitgevoerd. (dhr. Arjan Koetsveld)

 

 

Aan de steigers

Aan de steigers

De ligging van jachthaven Marnemoende, te midden van de weilanden van 't Groene Hart, is uniek. In combinatie met de ronde vormen van de steigers geeft dit de gebruikers een gevoel van rust en ruimte. Hier is het altijd vakantie.

Meer
Samenwerking

Samenwerking

Door samenwerking met een aantal partners is er een breed aanbod van activiteiten bij Marnemoende. Het bezoek aan, of het verblijf bij Marnemoende wordt daardoor nog aangenamer. Wij zijn er trots op met de navolgende partners te mogen samenwerken

Meer

Over Ons

Marnemoende kent een wel heel bijzondere ontstaansgeschiedenis. Vanuit een boerenbedrijf ontwikkelt tot een toeristische trekpleister. Onderscheiden door vele nominaties, prijzen en bekroond met een koninklijk bezoek. Welkom bij Jan-Erik, Mieke en Jan

Meer