Ontstaansgeschiedenis

 

13 oktober 2006 opende Marnemoende officieel haar poort voor watersporters en watergenieters. In de uiterwaarden van de Hollandse IJssel is een prachtige recreatieplaats gecreëerd met een jachthaven als middelpunt. Alsof het nooit anders is geweest.

Het tegendeel is waar. Generaties lang was hier een agrarisch bedrijf gevestigd. Waar nu water is graasden decennialang de koeien, waar de bootloodsen staan waren vele varkens gehuisvest. De veestapel heeft plaats gemaakt voor recreanten.

De agrariërs van toen veranderden mee met de nieuwe uitdagingen van het gebied, zij zijn nu uw gastheer/vrouw

De naam Marnemoende is afgeleid uit de historie. Ten tijde van de Romeinen was er een riviertje tussen De Meern/Leidse Rijn en de Hollandse IJssel. Waar nu Marnemoende is gesitueerd was vroeger de monding van de Marne vanuit de Hollandse IJssel.

 

 

Afbeelding 

Havenmeesters

De havenmeesters van Marnemoende hebben gastvrijheid en dienstbaarheid hoog in het vaandel. Ons team staat de hele dag voor u klaar. Vanuit onze "boot" in het havenkantoor staan we u graag te woord

Het gehele jaar door worden werkzaamheden op de jachthaven verricht door een groep vanuit de stichting Reinaerde. Voor hen is het een  dagbesteding in een bijzonder relaxte omgeving. Wij en al onze gasten vinden het leuk te zien dat deze groep met verstandelijke beperkingen het zo naar hun zin hebben.

In de zomermaanden hebben wij assistentie van aantal scholieren, zodat u ondanks de drukte toch het gevoel heeft dat er aandacht aan u geschonken wordt.

Wij verheugen ons op uw komst!  

Rina, Cor, Tom, Jan-Erik en Jan 

 

 

 

 

Koninklijk bezoek

 

30 mei 2013 werd Marnemoende vereerd met een bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.  In het kader van de kennismaking met het koninkrijk  bezocht het Koninklijk echtpaar de provincie Utrecht. Het gezelschap arriveerde met de koninklijke bus en verbleef een klein half uurtje bij Marnemoende. Bij Marnemoende presenteerden zich vernieuwende bedrijven uit de Lopikerwaard. Samen met de Commissaris van de Koning en de burgemeester van IJsslestein.

Het bezoek was één van de hoogtepunten in het bestaan van Marnemoende. Een kroon op ons werk. 

 

 

Marnemoende Onderscheidend

Vanaf de opening van Marnemoende is er veel belangstelling geweest voor dit vernieuwende bedrijf bij IJsselstein. Niet alleen van Overheden die graag de recreatieve ontwikkeling van het Hollandse IJsselgebied willen stimuleren, maar ook van andere watersportondernemers in het land. Zij zien Marnemoende als voorbeeld hoe een jachthaven op kan gaan in een natuurlijke omgeving.

Wij kregen landelijke erkenning door de nominatie voor de Gouden Piramide, een prijs voor inspirende ondernemerschap in relatie met architectuur.

Provincie Utrecht heeft ons de Best Practice Award gegeven voor recreatieve ondernemingen. In de gemeente IJsselstein zijn wij ondernemer van het jaar 2012 geworden.

Maar voor ons, zijn de waarderingen en complimenten die u als gast geeft, de belangrijkste drijfveer om op de ingeslagen weg door te gaan.

 

 

Varen en Verhuur

Varen en Verhuur

Om vanuit Marnemoende de Hollandsche IJssel op te varen hebben wij onze verhuurvloot bestaande uit kano's, motorboten, en luxe sloepen. Onze boten/sloepen zijn zowel in benzine/diesel als elektrische uitvoering.

Meer
Samenwerking

Samenwerking

Door samenwerking met een aantal partners is er een breed aanbod van activiteiten bij Marnemoende. Het bezoek aan, of het verblijf bij Marnemoende wordt daardoor nog aangenamer. Wij zijn er trots op met de navolgende partners te mogen samenwerken

Meer
Overnachten bij Marnemoende

Overnachten bij Marnemoende

Marnemoende biedt u unieke overnachtingsmogelijkheden, met een Trek-In, het Dobberhuisje of op een Kampeervlot. Maar ook met een tent, camper of boot is het prettig verblijven bij ons. Gastvrijheid zit in onze genen.

Meer