Omgeving

Marnemoende ligt in het recreatie-natuurgebied Hollandse IJssel. In dit gebied ligt nu 60 ha bos en dat wordt nog uitgebreid. Marnemoende was een van de eerste recreatieve bedrijven in dit gebied, aan de westzijde van het stedelijk gebied Utrecht.

Jachthaven Marnemoende ligt aan de Hollandse IJssel. Op het terrein ligt een fietsbrug over deze gekanaliseerde rivier. Deze fietsbrug leidt naar het open weide gebied van de Lopikerwaard (onderdeel van de Utrechtse Waarden) Voor fietsen en wandelen een prachtig gebied. Hier liggen ook de prachtige Oud Hollandse stadjes Oudewater (bekend van heksenwaag) en Montfoort, en vele rustieke dorpjes. IJsselstein, is de dichtbijzijnde stad, heeft 35.000 inwoners, en vele voorzieningen. Het is een historische stad met kasteeltoren, twee bijzondere kerken, een stadsgracht met vestingsmuren. Op een van deze muren is een Korenmolen gevestigd. Naast een stadsmuseum is er een waag en een historisch stadhuis. Er is op vrijdag een weekmarkt, en op zaterdag vaak binnenstad activiteiten.

Op 13 km afstand ligt het stadscentrum van Utrecht, met haar kenmerkende Oude Gracht met werfkelders, Domtoren en vele Musea's

Routes

Marnemoende is een oficiële TOP (Toeristisch Overstap Punt) Vanuit Marnemoende kun je starten met wandelen, fietsen en varen. Voor het fietsen heeft Marnemoende E-Bike Rental (zie services of reserveren)

Het sloepennetwerk van het Groene Hart (het grootste sloepen netwerk van Europa) heeft hier een knooppunt (Bij de TOP is een informatie paneel)

Vanuit TOP Marnemoende start het Klompenpad, het Eendenkooien pad, een bewegwijzerde route over onverharde paden. Maar we hebben ook kortere wandelroutes. Informatie in havenkantoor. Hier hebben we ook informatie voor diverse fietsroutes

 

Wat te doen bij Marnemoende

Op de foto een beeld van ons waterbeleef pad, onderdeel van de wandeling over het Zomerdijkpad, Deze komt uit bij het natuurgebiedje naast de jachthaven.

Dagje fietsen op onze elektrische huur fietsen (zie bij reserveren). Vele route mogelijkheden.

varen met een kano, motorboot of sloep is mogelijk door deze bij ons te huren. SUPPEN (Stand Up Paddling) is mogelijk bij SUP&Beach nabij de Hellingbaan.

Nieuw bij Marnemoende is de Shop/Winkel "BootenZo". naast watersportartikelen zijn hier ook allerlei lifestyle artikelen en streekprodukten te koop. 

Restaurant Rivers Marnemoende heeft een uniek terras aan het water. Voor een uitgebreidere lijst activiteiten,  zie knop

 
 

Activiteiten rondom Marnemoende

IJsselstein met haar Korenmolen geintergreerd in de vestingsmuur, samen met de twee Nicolaaskerken en de kasteeltoren, aan de stadsgracht. Een ander historisch stadje aan de Hollandse IJssel in Oudewater, met heksenwaag en Touwmuseum is zeer het bezoeken waard. Kasteel de Haar met het pitoreskedorpje Haarzuilen, stad Utrecht met de Dom en vele musea, Woerden met boerenmarkt, en kaasexperience zijn stuk voor stuk leuke uitstapjes. Allemaal te bereiken met bijvoorbeeld onze elektrische huur fietsen (zie reserveren)

 

 

Varen en Verhuur

Varen en Verhuur

Om vanuit Marnemoende de Hollandsche IJssel op te varen hebben wij onze verhuurvloot bestaande uit kano's, motorboten, en luxe sloepen. Onze boten/sloepen zijn zowel in benzine/diesel als elektrische uitvoering.

Meer
Overnachten bij Marnemoende

Overnachten bij Marnemoende

Marnemoende biedt u unieke overnachtingsmogelijkheden, met een Trek-In, het Dobberhuisje of op een Kampeervlot. Maar ook met een tent, camper of boot is het prettig verblijven bij ons. Gastvrijheid zit in onze genen.

Meer
Samenwerking

Samenwerking

Door samenwerking met een aantal partners is er een breed aanbod van activiteiten bij Marnemoende. Het bezoek aan, of het verblijf bij Marnemoende wordt daardoor nog aangenamer. Wij zijn er trots op met de navolgende partners te mogen samenwerken

Meer